Algemene voorwaarden

Verkoper

KDkes
Tolpoortstraat 64
9800 DEINZE
0468 33 30 30
www.kdkes.be

Ingeschreven in de Kruispuntbank der Ondernemingen (KBO) onder het nummer 0661 662 932 en BTW-nummer BE0661 662 932.

Verkoopovereenkomst

De verkoopovereenkomst komt tot stand tussen KDkes en de meerderjarige opdrachtgever (de ‘koper’) op het ogenblik dat een mail naar de klant wordt verstuurd ter bevestiging van de bestelling. Elke bestelling impliceert de uitdrukkelijke aanvaarding van onze verkoopsvoorwaarden.

Aanbod

- Babykleding
- Kinderkleding
- Babyaccessoires
- Kinderaccessoires

Prijzen en productinformatie

Onze prijzen zijn vermeld in Euro, inclusief BTW en exclusief verzendkosten. Alle prijzen gelden per stuk, tenzij anders is aangegeven in de omschrijving. Verzendkosten worden apart aangerekend, tenzij anders vermeld. Voor een bestelling geldt altijd de prijs die van kracht is op het moment van de geregistreerde bestelling en zoals die op dat ogenblik op de website is aangegeven. KDkes houdt zich het recht om de prijzen van de producten en de productinformatie ten alle tijden te wijzigen en te corrigeren. Indien korte tijd later een al aangeschaft product afgeprijsd blijkt te zijn, kan er geen aanspraak worden gemaakt op terugbetaling van het prijsverschil. Mocht er per vergissing toch een verkeerde prijs staan bij een artikel in de webshop, hebben wij het recht om deze prijs te wijzigen. De koper heeft dan het recht om de bestelling te annuleren en krijgt het volledige bedrag teruggestort op de rekening. 
KDkes tracht de productomschrijvingen en het fotomateriaal zo duidelijk en correct mogelijk te maken. Productfoto's worden in de meeste gevallen aangeleverd door onze leveranciers. Informatie over de artikelen betreft altijd indicatieve informatie en kleurschakeringen op de foto kunnen licht afwijken van echte kleuren. Bijkomende uitleg over ons aanbod is steeds mogelijk door ons te contacteren via chat of via ons contactformulier. Sfeerfoto's bij producten zijn decoratief en kunnen elementen bevatten die niet bij de artikelen behoren en zijn daardoor niet inbegrepen in de prijs.

Online bestelling

Na het plaatsen van een bestelling, wordt een automatisch gegenereerde e-mail verstuurd ter bevestiging. Mocht er een fout in ons voorraadsysteem zitten en een artikel toch niet meer voorradig zijn, zullen we contact met u opnemen via telefoon of e-mail.

Betaling

Artikelen worden 8 dagen voor u gereserveerd. Hebben we na 8 dagen nog geen betaling ontvangen, worden de gereserveerde artikelen terug te koop aangeboden. Betalingen op de webshop gebeuren elektronisch. Hiervoor werkt KDkes samen met het veilige betaalplatform Shopify Payments. Dit betaalplatform is geïntegreerd in de KDkes webshop. Meer info over Mollie kunt u vinden op www.mollie.com/be. KDkes blijft eigenaar van de goederen totdat ze volledig worden betaald.

Betaalmogelijkheden zijn:

- Overschrijving op onze Belgische rekening BE89 0689 3007 0985 met vermelding van uw ordernummer. Hou er wel rekening mee dat het enkele dagen kan duren voordat de betaling op onze rekening staat.

- Bancontact/Mister Cash

- iDEAL

- Creditcard (Visa of Mastercard)

Levering en verzending

De levering gebeurt na ontvangst van betaling. KDkes doet haar uiterste best om een levertermijn van 1 à 3 werkdagen te respecteren. Tijdens de soldenperiode kan dit iets langer zijn. De vermelde levertermijnen zijn niet bindend, maar worden louter als aanwijzing gegeven. Foutief doorgegeven leveringsadressen zijn de verantwoordelijkheid van de koper en kunnen aanleiding geven tot extra kosten. Wij zijn niet aansprakelijk bij eventuele vertragingen of verloren pakketten door de koerierdienst. Producten worden enkel geleverd in België, Nederland en Duitsland. 

Verzendkosten België:

- Afhalen in de winkel: gratis
- Naar een postpunt, postkantoor, pakjesautomaat: € 4
- Naar een thuisadres: € 5
- Verzending vanaf € 60 worden gratis verzonden. (enkel binnen België)
- Bestellingen binnen een straal van 15 km rondom Deinze kunnen ook gratis aan huis worden geleverd vanaf € 60. Voor bestellingen onder € 60 rekenen we €1 aan. Hou rekening met een levertermijn van 5 werkdagen.

Verzendkosten Nederland: 

- Naar een thuisadres: € 7,50
- Verzending vanaf € 100 worden gratis verzonden. (enkel naar Nederland)

Verzendkosten Duitsland:

- Naar een thuisadres: € 9
 
Wij behouden ons het recht om onze verzendtarieven aan te passen indien nodig. Verzendkosten staan steeds duidelijk vermeld op uw orderbevestiging en op uw factuur.

Cadeaubonnen / Tegoedbonnen

- Tegoedbonnen worden enkel uitgeschreven bij aankoop van nieuwe seizoensgebonden kleding in de fysieke winkel. Deze kunnen enkel ingewisseld worden op niet-afgeprijsde artikelen in de fysieke winkel. Ze zijn niet geldig met andere kortingen. Tegoedbonnen kunnen niet geruild worden voor contant geld of andere vormen van betaling, ook niet gedeeltelijk.


- Cadeaubonnen kunnen online besteld worden. Staat jouw bedrag er niet tussen? Plaats meerdere cadeaubonnen in jouw winkelmandje tot je aan het gewenste bedrag komt. Noteer bij het afrekenen in het opmerkingsvakje dat dit om één cadeaubon gaat. Cadeaubonnen kunnen niet geretourneerd of geruild worden voor contant geld of andere vormen van betaling, ook niet gedeeltelijk. Cadeaubonnen zijn twee jaar geldig en zijn zowel in de winkel als de webshop geldig.
 
 

Ruilen / Retour / Klachten

Fysieke winkel

Goederen die in de fysieke winkel aangekocht worden, worden enkel omgeruild tegen een tegoedbon. Soldenartikelen worden niet teruggenomen. Wanneer u kiest voor afhalen in de winkel, krijgt u van ons een mail dat uw order klaarligt. Vanaf dan gaat het 14 dagen herroepingsrecht in. Orders die betaald zijn en langer dan 2 weken bij ons in de winkel klaarliggen voor ophaling, kunnen niet meer geruild worden. Een bestelling die afgehaald wordt in de winkel zonder vooraf te betalen wordt na 14 dagen geannuleerd en terug in de winkelrekken gelegd.

Webshop

In overeenstemming met de wet gepubliceerd op 30 december 2013 betreffende boek VI van het Wetboek van economisch recht 'marktpraktijken en consumentenbescherming', heeft de koper het recht om binnen 14 kalenderdagen na ontvangst van de bestelling KDkes schriftelijk op de hoogte te brengen dat men wenst af te zien van de aankoop.

Hoe een artikel retourneren?

- Breng ons schriftelijk op de hoogte. (e-mail, instagram of messenger)

- Verpak de ongebruikte artikelen inclusief aangehecht etiket en met pakbon in de originele verpakking.

- Maak bij voorkeur een verzendlabel met track & trace aan en verstuur naar: KDkes, Tolpoortstraat 64, 9800 Deinze of naar het postpunt: Dagbladhandel Dimitri, Kloosterstraat 3, 9870 Machelen-Zulte

- Breng het pakje binnen 14 kalenderdagen na het op de hoogte brengen van de retour naar je postpunt.

- Na controle van de artikelen wordt het bedrag (excl retourkosten) binnen een termijn van 14 kalenderdagen op de rekening teruggestort.

Wat je moet weten:

- De retourkosten zijn voor rekening en onder verantwoordelijkheid van de consument, tenzij er een fout is gemaakt door ons.

- Onvoldoende of niet-gefrankeerde retourzendingen worden door KDkes niet aangenomen, ongeacht de reden van het terugsturen.

- Retourzendingen zonder track & trace code zijn op risico van de consument. KDkes kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor de terugbetaling van goederen die verloren, gestolen of beschadigd zijn.

- Indien een cadeaubon werd gebruikt voor de betaling, wordt er opnieuw een cadeaubon uitgeschreven.

- Wij behouden ons het recht voor retourzendingen te weigeren bij het vermoeden dat de artikelen reeds gebruikt werden of bij vermoeden van schade aangebracht door schuld anders dan KDkes of de leverancier van het artikel.

 - Bij geschillen kunt u terecht op deze site: http://www.consumentenombudsdienst.be/nl

- Wij controleren onze artikelen voor we deze versturen en zorgen voor een degelijke verpakking. De klant verbindt zich ertoe de bestelling te controleren bij levering. Aanvaard liever geen verpakkingen die duidelijk beschadigd zijn bij het transport of controleer onmiddellijk bij ontvangst. Indien u, ondanks onze controle, toch schade vaststelt aan de door u bestelde artikelen, dan vragen wij u ons daarvan onmiddellijk op de hoogte te brengen. Indien mogelijk vragen we ook ons een foto door te mailen van het beschadigde artikel. Gooi nooit de postverpakking weg voor u hebt vastgesteld dat uw zending in goede staat is en stuur nooit een reeds ontvangen pakket terug zonder ons vooraf te contacteren. 

Eigendomsbehoud

KDkes blijft volledig eigenaar van een verkocht artikel tot het moment waarop de koopprijs volledig is voldaan.

Overmacht

Wij zijn niet aansprakelijk voor een vertraging in de uitvoering of voor een niet-uitvoering van onze verbintenissen omwille van gebeurtenissen buiten onze normale controle, inbegrepen alle vormen van overmacht en dit zelfs indien deze gebeurtenissen voorzienbaar zijn. Onder overmacht wordt verstaan: brand, stakingen, bedrijfsstoringen, netwerk- en (tele)communicatie onderbrekingen, energieonderbreking, het niet goed functioneren van onze site, te late of niet-levering van de leveranciers of andere ingeschakelde derden.

Toepasselijk recht

Op alle overeenkomsten tussen KDkes en opdrachtgever is het Belgisch recht van toepassing. De Belgische rechtbanken zijn exclusief bevoegd.

Copyright

Er berust auteursrecht op alle aanwezige informatie op deze website. Het is niet toegestaan om informatie welke afkomstig is van de website van KDkes zonder voorafgaande schriftelijke toestemming te kopiëren en/of te verspreiden in welke vorm dan ook.

Privacybeleid

KDkes heeft een aantal persoonlijke gegevens nodig om een bestelling te kunnen afwerken. Door deze gegevens in te voeren op de site, geeft u toestemming deze door ons te laten gebruiken. We hebben ze nodig voor de administratieve kant van uw bestelling, de levering, facturatie, marketing en promoties. Deze gegevens zullen nooit worden doorverkocht aan derden. Je hebt altijd de mogelijkheid om achteraf je klantengegevens te verwijderen. Wij respecteren hierbij de nieuwe privacywetgeving van 25 mei 2018.

Alle gegevens worden opgeslagen in de backoffice van Shopify en zijn uitsluitend toegankelijk voor de medewerkers van KDkes en Solvix IT Services. Onze webshop biedt de mogelijkheid om na contact met ons jouw klantengegevens te wissen.

Wanneer u kiest om online te betalen, wordt u doorgeschakeld naar het betaalplatform Shopify Payments. Ook zij zijn onderworpen aan de nieuwe regels van de GDPR. Indien gewenst kan u hun privacybeleid controleren op hun site.

Leveringen gebeuren via het platform Sendcloud. Ook zij zijn onderworpen aan de nieuwe regels van de GDPR. Indien gewenst kan u hun privacybeleid op hun site nakijken. 

Onze nieuwsbrief wordt verzonden vanuit Mailchimp en Shopify e-mail. KDkes verstuurt enkel nieuwsbrieven naar klanten die dit zelf hebben aangeduid op de webshop of die dit expliciet werd gevraagd bij het aanmaken van de klantenaccount in de fysieke winkel. Je hebt bij elke nieuwsbrief steeds onderaan de mogelijkheid om uit te schrijven. 

Wij hechten een groot belang aan het privé houden van alle gegevens. Ze worden veilig opgeslagen in onze beveiligde database. Deze gegevens worden niet ter beschikking gesteld aan derden. U hebt als koper altijd het recht om deze gegevens op te vragen, aan te passen of te verwijderen. De webshop wordt gehost in Amsterdam. De back-ups worden bewaard op servers in Amsterdam en Frankfurt. Deze vallen ook allemaal onder de Europese wetgeving. De bewaartermijn van een back-up is 30 dagen. Daarna worden een back-up automatisch verwijderd. De webshop en de servers worden regelmatig voorzien van de laatste beveiligingsupdates. KDkes heeft meldingsplicht bij hacking van klantengegevens of fraude. Mocht dit voorkomen, wordt dit binnen de 72u gemeld aan de privacycommissie.

De klant is zelf verantwoordelijk voor het vertrouwelijk houden van de logingegevens incl. wachtwoord. KDkes heeft geen toegang tot het wachtwoord.

Wij zijn niet verantwoordelijk voor de doorverwijzingen naar andere websites en hun privacybeleid. 

Eventuele aanpassingen van de site kunnen leiden tot wijzigingen in het privacybeleid. Het is daarom aan te raden om regelmatig ons privacybeleid te checken.

Voor verdere informatie, vragen of opmerkingen omtrent ons privacybeleid, kunt u terecht via ons contactformulier of via chat

De klant beschikt over het recht om een klacht in te dienen bij de Commissie voor de Bescherming van de Persoonlijke Levenssfeer (Drukpersstraat 35, 1000 Brussel - commission@privacycommission.be).

 

Het gebruik van “cookies”.

Tijdens een bezoek aan de site kunnen 'cookies' op de harde schijf van uw computer geplaatst worden. Een cookie is een tekstbestand dat door de server van een website in de browser van uw computer of op uw mobiel apparaat geplaatst wordt wanneer u een website raadpleegt. Cookies kunnen niet worden gebruikt om personen te identificeren, een cookie kan slechts een machine identificeren. 

 ‘First party cookies’ zijn technische cookies die gebruikt worden door de bezochte site zelf en die tot doel hebben de site optimaal te laten functioneren. Voorbeeld: instellingen die de gebruiker bij de vorige bezoeken aan de site heeft gedaan of een vooraf ingevuld formulier met data dat de gebruiker tijdens vorige bezoeken heeft ingevuld. 

‘Third Party cookies’ zijn cookies die niet afkomstig zijn van de website zelf, maar wel van derden, bijvoorbeeld een aanwezige marketing of advertentieplug-in. Bijvoorbeeld cookies van Facebook of Google Analytics. Voor dergelijke cookies moet de bezoeker van de site eerst toestemming geven – dit kan gebeuren via een balk onderaan of bovenaan de website, met verwijzing naar deze policy, die het verder surfen op de website echter niet verhindert.

U kan uw internetbrowser zodanig instellen dat cookies niet worden geaccepteerd, dat u een waarschuwing ontvangt wanneer een cookie geïnstalleerd wordt of dat de cookies nadien van uw harde schijf worden verwijderd. Dit kan u doen via de instellingen van uw browser (via de help-functie). Hou er hierbij wel rekening mee dat bepaalde grafische elementen niet correct kunnen verschijnen, of dat u bepaalde applicaties niet zal kunnen gebruiken. 

Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.

Google Analytics

Deze website maakt gebruik van Google Analytics, een webanalyse-service die wordt aangeboden door Google Inc. Google Analytics maakt gebruik van “cookies” om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door het cookie gegenereerde informatie over uw gebruik van de website (met inbegrip van uw IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google gebruikt deze informatie om bij te houden hoe u de website gebruikt, rapporten over de website-activiteit op te stellen voor website-exploitanten en andere diensten aan te bieden met betrekking tot website-activiteit en internetgebruik. Google mag deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken. Google zal uw IP-adres niet combineren met andere gegevens waarover Google beschikt. U kunt het gebruik van cookies weigeren door in uw browser de daarvoor geëigende instellingen te kiezen. Wij wijzen u er echter op dat u in dat geval wellicht niet alle mogelijkheden van deze website kunt benutten. Door gebruik te maken van deze website geeft u toestemming voor het verwerken van de informatie door Google op de wijze en voor de doeleinden zoals hiervoor omschreven.

 

Klantenservice

Hulp nodig? Stel je vraag via ons contactformulier.


Happy to chat!

Contacteer ons via Messenger of Instagram.